top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik Bulckens

Rijd je steilere lijnen omdat anderen dat ook doen?

Om op de titelvraag van deze post te antwoorden: Nee...althans niet nu, op dit moment De enige sociale media waarvan ik gebruik maak is dit forum en als ik posts zie voorbijkomen van mensen met een grote grijns of een steile lijn rijdend, dan geniet ik mee in hun plaats. Vandaar dat menig tripreport ook zo leuk is om te lezen, alsof je er zelf bij bent (of was). Steil is sowieso niet per sé aan mij besteed...ik zit soms liever in een lekkere flow dan dat ik springend bocht na bocht een couloir afdaal...spannend, JA maar écht fun zijn voor mij de lijnen waar ik snel kan gaan met heerlijke sprays tot gevolg. Eén van mijn all-time favourtites is dan ook de Geisleger in Stuben (de Stuben Northface run, ook bekend van de Longboard classic). Ik hou ook enorm van treeruns of terrein met kleine pillows. Met ouder worden ben ik misschien ook wat terughoudender geworden maar dat is niet altijd slecht. 2 jaar geleden één van m'n buddies nog een volledig couloir zien lostrappen nadat ik hem herhaaldelijk had gezegd dat het echt niet oké was en dat ik een 'veiligere' lijn ging nemen...gelukkig voor hem zonder erg maar leuk was die afdaling voor hem niet terwijl ik een heerlijke run had.

Ik denk wel dat er door alle social media soms heel veel druk wordt gelegd op mensen die daar gevoelig voor zijn (de positionele rijder dus) en dat kan soms fout aflopen. Al vind ik dat opkijken naar anderen zeker geen slechte zaak is om bij te leren, maar je moet je steeds bewust zijn van je eigen kunnen en ook van de situatie (snowsafety bedoel ik dan).

Die ene keer dat ik in m'n eerste volle seizoen in de Arlberg bijna blindelings m'n makkers volgde en daardoor onder een lawine terecht kwam (gelukkig kan ik het navertellen) was voor mij de laatste keer dat ik iets deed omdat anderen het deden...ik ging er van uit (deels terecht) dat zij meer kennis en ervaring hadden omdat zij al jaren freeriden en ik een newbie was, maar ik heb toen geleerd zuiver op m'n eigen gevoel af te gaan en heb door de jaren heen heel veel kennis opgedaan en probeer zo ten volle te genieten. Je meten aan anderen of de kennis van anderen niet in vraag stellen is trouwens een andere vorm van positioneel rijden denk ik maar dat staat heel mooi uitgelegd in één van de hoofdstukken van de safety academy.

En voor al diegenen die steeds steiler of extremer gaan, doe het vooral voor jezelf en alsjeblieft niet voor de likes 😉 Ik denk (hoop) dat Jeremy Jones het ook niet voor de likes doet.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page