top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik Bulckens

Hestra Army Glove

Zelf heb ik al jaren de gewone versie van de Army Leather glove (dus geen goretex). Dit seizoen nieuwe gekocht (voor kerst). De vorige hebben het 5 seizoenen uitgehouden (waarvan 3 volledig in de bergen). Nu moet ik wel zeggen dat die op het einde heel wat tape rond de tippen van de achterste hand hadden maar toch. Heb zelf ook wat herstelwerk gedaan met leer uit een oude Hestra handschoen van mijn vriendin. Ze hadden waarschijnlijk nog een seizoen kunnen meegaan mocht ik er niet ééntje van verloren zijn op mijn laatste poedertrip van afgelopen seizoen: gewoon domweg die (echt wel handige) wristband vergeten en uit gewoonte de handschoenen op de lift losjes uitgegooid, alleen was het dit keer letterlijk 'gegooid' en terechtgekomen onder de Vallfagher-bahn in de Arlberg, net op dat rotsachtige steile stuk 😉

Wat me wel opviel bij de nieuwe versie is dat de binnenhandschoen nu ook een 'want' is, wat ik eigenlijk niet zo leuk vind. Bij mijn oude versie zaten de vingers in de binnenhandschoen elk in hun eigen 'vinger-koker' en dat vond ik wel prettig, buiten 'want' (weliswaar met een losse wijvinger) en binnen'handschoen'. Dat voelt toch net iets warmer aan. Heb dan ook meteen een binnenhandschoen met losse vingers erbij gekocht (die past gewoon). Voorts nooit de Gore-Tex gemist trouwens. Als je het leer goed behandelt krijg je echt geen natte handen, tenzij misschien als het echt regent. En wat duurzaamheid betreft, dat is een dubbele discussie. Het is inderdaad zo dat de 'vleesindustrie' er baat bij heeft (ook ik ben vegetariër) maar het gaat echt een pak langer mee dan de meeste synthetische handschoenen (ik heb er nog nooit eentje langer dan een seizoen kunnen dragen) en op die manier wordt de afvalberg dan weer groter.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page